Politika uporabe spletnih piškotkov

Portal www.mib.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Portal www.mib.si ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil. 

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Vrsta Ime Namen Trajanje
Sejni sessionid omogoča delovanje spletne strani  do konca seje
Lastni cookielaw_accepted shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov do 10 let
Lastni csrftooken omogoča preprečevanje zlorab pri vnosih v spletne obrazce spletne strani do 1 leta
Zunanji - Sejni PIWIK_SESSID statistika ogledov spletne strani do konca seje
Zunanji piwik_ignore shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov za statistiko ogledov spletne strani do 2 leti
Zunanji _pk_id, _pk_ses statistika ogledov spletne strani do 2 leti

 

Uporabnik lahko svojo privolitev za uporabo piškotkov za izdelavo statistike umakne z klikom na spodnji obrazec. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih spletnih strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Ljubljana, Junij 2015